Junior Stedenbouwkundig Ontwerper (32-40u p/wk, Amsterdam)

Solliciteer nu

Junior Stedenbouwkundig Ontwerper (32-40u pw, Amsterdam)

Ben jij een gepassioneerd ontwerptalent die zowel conceptueel als technisch kan denken en uitwerken? Een echte storyteller die aan elk verhaal het juiste beeld kan koppelen en die ontwerpideeën ook goed kan verwoorden? Werk jij graag onderzoekend en creatief en zie jij het oplossen van complexe puzzels van de stad als een aantrekkelijke uitdaging? Zo ja, dan willen wij jou graag verwelkomen in ons team als onze nieuwe Junior Stedenbouwkundig Ontwerper!  

Full-time / Part-time · Amsterdam

Het team:

Je komt terecht in een divers en multidisciplinair samengesteld team. Je werkt intensief samen met getalenteerde stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, architecten en technisch ontwerpers aan ons gemeenschappelijk doel: de stad beter maken dan ze was.

Je werkzaamheden:

Veel van onze projecten zijn transformaties in (binnen-)stedelijk gebied, bijvoorbeeld in Amsterdam, Breda, Den Haag en Utrecht. Als junior stedenbouwkundige schakel je efficiënt tussen wisselende projectteams en werk je aan complexe stedelijke ontwerpopgaven. Je draagt bij aan visievorming omtrent en het ontwerpen van stedenbouwkundige plannen, vaak inclusief de inrichting van de (openbare) buitenruimte. Je neemt deel aan het ontwerpproces door middel van het zelfstandig uitvoeren van ruimtelijk en programmatisch onderzoek, analyses en het maken van ontwerpvoorstellen. Je weet dit ook helder en aantrekkelijk in beeld te brengen. Je bereidt overleggen voor en maakt overtuigende presentaties. Je werkt plannen op diverse schaalniveaus uit, met de nodige kennis van maatvoering en gebouwtypologieën. 

Wat we van je vragen:

  • Een voltooide academische opleiding Stedenbouwkunde (TU/AvB) of gelijkwaardig;
  • 0 tot 3 jaar stage of werkervaring, bijvoorbeeld bij een toonaangevend bureau en/of grote gemeente;
  • Behendigheid met CAD-tekensoftware en het Adobe-pakket. Ervaring met Vectorworks wordt gewaardeerd;
  • Affiniteit met data-gestuurd ontwerpen en kennis van GIS en/of BIM is een pré;
  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
  • Een nauwkeurige en proactieve teamspeler met bereidheid om te leren en te groeien.

Wat we je bieden:

Je komt te werken in een divers team van circa 45 collega’s in een prachtig gebouw in de Amsterdamse Houthavens, met uitzicht over het IJ. Daar heb je een flexibele werkplek en kun je ook gebruik maken van ontmoetingsplekken. Op 3 dagen in de week kun je genieten van een vrolijke en versbereide lunch met jouw collega's. En één keer per week kun je deelnemen aan de bootcamp.

We starten de week gezamenlijk met een bureauoverleg. De laatste inzichten, werkmethodieken, technologieën en ambachtelijke hoogstandjes delen we met elkaar tijdens de Rijnboutt Academy. Elkaar inspireren, motiveren en respecteren staat bij ons voorop. Ook vinden we jouw ontwikkeling, in je functie en op persoonlijk vlak, erg belangrijk. Met een persoonlijk opleidingsbudget kun je je kennis en vaardigheden voortdurend verder ontwikkelen en doorgroeien binnen het bureau.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de architecten cao en je ontvangt reiskostenvergoeding. Een dag per week thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. In eerste instantie bieden we je een contract voor bepaalde tijd, dat bij wederzijds welbevinden kan worden omgezet in een vaste aanstelling als jij bij ons helemaal op je plek bent.

Enthousiast geworden over ons bijzondere bureau?

We ontvangen graag een CV, je motivatie en een portfolio. Heb je nog vragen? Bel dan met Rowan Rijsdijk via 020 530 48 10. Je kunt natuurlijk ook kijken op www.rijnboutt.nl voor meer informatie over het bureau en onze projecten.


Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Door te solliciteren ga je akkoord met het bewaren van je persoonsgegevens.

Over Rijnboutt

Rijnboutt creëert altijd een stuk stad. Met oog voor verleden en toekomst, voor omgeving en functie en voor iedereen die er komt, is en gaat. We streven ernaar om elk project sociaal-maatschappelijke betekenis te geven. Of het nu gaat om het realiseren van een inclusieve stad of een duurzaam gebouw.

Om er zeker van te zijn dat onze bijdrage aan de stad altijd de best mogelijke is, werken we met een 360° aanpak. We combineren onze kennis en vakmanschap op het gebied van architectuur, landschapsarchitectuur en stedenbouw. Voor ieder project. Van ontwerp tot realisatie.

Zo ontwikkelen wij vernieuwende oplossingen voor de stedelijke vraagstukken van de toekomst. En creëren wij gebouwen en gebieden die niet alleen onderscheidend zijn, maar bovenal de stad beter maken dan ze was.