Ontwerper Landschapsarchitectuur (32-40u p/wk, Amsterdam)

Solliciteer nu

Ontwerper Landschapsarchitectuur (32-40u p/wk, Amsterdam)

Ben jij een getalenteerde landschapsontwerper met minimaal drie jaar werkervaring en blink jij uit in conceptueel denken en integraal ontwerpen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Full-time / Part-time · Amsterdam

De functie:

Bij Rijnboutt is landschapsarchitectuur een onmisbare schakel tussen stedenbouwkunde en architectuur. Je werkt als landschapsarchitect bij Rijnboutt altijd aan multidisciplinaire transformatieopgaven op verschillende schaalniveaus, van gebiedsontwikkeling tot aan gebouwontwerp. Je draagt bij aan visieontwikkeling, verbeeldend ruimtelijk onderzoek en het (technisch) ontwerpen van de openbare ruimte in stedenbouwkundige plannen en rondom gebouwontwerpen.

Onze projecten zijn veelal transformaties in (binnen-)stedelijk gebied, bijvoorbeeld in Amsterdam, Breda, Den Haag en Utrecht. De opgaves raken aan actuele vraagstukken als herbestemming, verdichting, klimaatbestendig en natuur inclusief bouwen en veranderende mobiliteit.

Jouw profiel:

Je bent een integraal ontwerper met conceptuele insteek, en beschikt over sterke verbeeldingskracht. Je hebt affiniteit met architectuur en stedenbouw en beweegt je comfortabel tussen de verschillende disciplines. Je maakt aantrekkelijke plantekeningen, visualisaties en presentaties. Ook heb je de nodige kennis van materialen, gevoel voor het proces en ben je op de hoogte van de actualiteit in het vakgebied. 

Wat we van je vragen:

  • Een voltooide (bij voorkeur academische) opleiding Landschapsarchitectuur (WUR/TU/AvB of gelijkwaardig);
  • minimaal 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een toonaangevend bureau en/of grote gemeente;
  • beheersing van Vectorworks 2D en 3D (of bereid dit te leren), Adobe, Office-pakket;
  • conceptueel denkvermogen en goede ontwerpvaardigheden;
  • goede sociale, communicatieve en presentatievaardigheden, en daarbij goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Wat we je bieden:

Je komt te werken in een divers team van circa veertig collega’s in een prachtig gebouw in de Amsterdamse Houthavens, met uitzicht over het IJ. Daar heb je een flexibele werkplek en kun je ook gebruik maken van ontmoetingsplekken. Op drie dagen in de week kun je genieten van een vrolijke en versbereide lunch met jouw collega's. En één keer per week kun je deelnemen aan de bootcamp.

We starten de week gezamenlijk met een bureauoverleg. De laatste inzichten, werkmethodieken, technologieën en ambachtelijke hoogstandjes delen we met elkaar tijdens de Rijnboutt Academy. Elkaar inspireren, motiveren en respecteren staat bij ons voorop. Ook vinden we jouw ontwikkeling, in je functie en op persoonlijk vlak, erg belangrijk. Met een persoonlijk opleidingsbudget kun je je kennis en vaardigheden voortdurend verder ontwikkelen en doorgroeien binnen het bureau.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de architecten cao en je ontvangt reiskostenvergoeding. Een dag per week thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. In eerste instantie bieden we je een contract voor bepaalde tijd, dat bij wederzijds welbevinden kan worden omgezet in een vaste aanstelling als jij bij ons helemaal op je plek bent.

Enthousiast geworden over ons bijzondere bureau?

We ontvangen graag een CV, je motivatie en een portfolio. Heb je nog vragen? Bel dan met Rowan Rijsdijk via 020 530 48 10. Je kunt natuurlijk ook kijken op www.rijnboutt.nl voor meer informatie over het bureau en onze projecten.


Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Door te solliciteren ga je akkoord met het bewaren van je persoonsgegevens.

Over Rijnboutt

Rijnboutt creëert altijd een stuk stad. Met oog voor verleden en toekomst, voor omgeving en functie en voor iedereen die er komt, is en gaat. We streven ernaar om elk project sociaal-maatschappelijke betekenis te geven. Of het nu gaat om het realiseren van een inclusieve stad of een duurzaam gebouw.

Om er zeker van te zijn dat onze bijdrage aan de stad altijd de best mogelijke is, werken we met een 360° aanpak. We combineren onze kennis en vakmanschap op het gebied van architectuur, landschapsarchitectuur en stedenbouw. Voor ieder project. Van ontwerp tot realisatie.

Zo ontwikkelen wij vernieuwende oplossingen voor de stedelijke vraagstukken van de toekomst. En creëren wij gebouwen en gebieden die niet alleen onderscheidend zijn, maar bovenal de stad beter maken dan ze was.