Senior Stedenbouwkundige (32-40u p/wk, Amsterdam)

Solliciteer nu

Senior Stedenbouwkundige (32-40u p/wk, Amsterdam)

Ben je creatief maar ook een procestijger? Neem jij graag de leiding in een multidisciplinair ontwerpproces en blink je uit in samenwerken en organiseren? Ben je initiatiefrijk, enthousiast en denk je in integrale oplossingen, kansen en mogelijkheden? Dan zoeken wij jou! 

Full-time / Part-time · Amsterdam

Het team:

Je komt terecht in een divers en multidisciplinair samengesteld team. Je werkt samen met getalenteerde stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, architecten en technisch ontwerpers aan ons gemeenschappelijk doel: de stad beter maken dan ze was.

Je werkzaamheden:

We ontwerpen aan gevarieerde gebiedstransformaties in (binnen)stedelijke gebieden in heel Nederland. In veel van onze opdrachten komen wonen, winkelen, werken, cultuur en sociaal-maatschappelijke voorzieningen samen. We zien de uitdaging in het maken van aantrekkelijke (centrum)gebieden waar het ook fijn wonen is, in klimaatadaptatie en biodiversiteit, veranderende mobiliteit, het maken van plekken voor spelen, sporten en ontmoeten en het slim en met zorg omgaan met het bestaande.

Als stedenbouwkundige schakel je efficiënt tussen wisselende projectteams en werk je aan verschillende stedelijke ontwerpopgaven. Je draagt bij aan visievorming en je ontwerpt actief stedenbouwkundige plannen en masterplannen, vaak inclusief de inrichting van de (openbare) buitenruimte.

Je vormt de spin in het web van het ontwerpteam dat zelfstandig ruimtelijk en programmatisch onderzoek, analyses en ontwerpvoorstellen maakt. Je weet dit met het team ook helder en aantrekkelijk in beeld te brengen en uit te werken tot een verzorgd en goed doordacht plan. Je hebt grip op het proces en de planning, bereidt overleggen voor, zoekt contact met stakeholders en adviseurs, en maakt presentaties en neemt hier (deels) zelfstandig aan deel. Je werkt plannen op diverse schaalniveaus uit, met de nodige kennis van maatvoering en gebouwtypologieën. 

Wat we van je vragen:

  • Een voltooide academische opleiding Stedenbouwkunde (TU/AvB) of gelijkwaardig;

  • Minimaal 5 jaren werkervaring, bij voorkeur bij een toonaangevend bureau en/of grote gemeente;

  • Aantoonbare ervaring in het leiden van multidisciplinaire teams en het aansturen van stedenbouwkundige projecten;

  • Sociale, communicatieve en presentatievaardigheden;

  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;

  • Beheersing van Vectorworks 2D en 3D (of bereid dit te leren), Adobe, Office-pakket;

Wat we je bieden:

Je komt te werken in een divers team van circa 45 collega’s in een prachtig gebouw in de Amsterdamse Houthavens, met uitzicht over het IJ. Daar heb je een flexibele werkplek en kun je ook gebruik maken van ontmoetingsplekken. Op 4 dagen in de week kun je genieten van een vrolijke en versbereide lunch met jouw collega's. En één keer per week kun je deelnemen aan de bootcamp.

We starten de week gezamenlijk met een bureauoverleg. De laatste inzichten, werkmethodieken, technologieën en ambachtelijke hoogstandjes delen we met elkaar tijdens de Rijnboutt Academy. Elkaar inspireren, motiveren en respecteren staat bij ons voorop. Ook vinden we jouw ontwikkeling, in je functie en op persoonlijk vlak, erg belangrijk. Met een persoonlijk opleidingsbudget kun je je kennis en vaardigheden voortdurend verder ontwikkelen en doorgroeien binnen het bureau.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de architecten cao en je ontvangt reiskostenvergoeding. Een dag per week thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. In eerste instantie bieden we je een contract voor bepaalde tijd, dat bij wederzijds welbevinden kan worden omgezet in een vaste aanstelling als jij bij ons helemaal op je plek bent.

Enthousiast geworden over ons bijzondere bureau?

Solliciteer dan nu! We ontvangen graag een CV, je motivatie en een portfolio. Heb je nog vragen? Bel dan met Rowan Rijsdijk via 020 530 48 10. Je kunt natuurlijk ook kijken op www.rijnboutt.nl voor meer informatie over het bureau en onze projecten.


Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Door te solliciteren ga je akkoord met het bewaren van je persoonsgegevens.

Over Rijnboutt

Rijnboutt creëert altijd een stuk stad. Met oog voor verleden en toekomst, voor omgeving en functie en voor iedereen die er komt, is en gaat. We streven ernaar om elk project sociaal-maatschappelijke betekenis te geven. Of het nu gaat om het realiseren van een inclusieve stad of een duurzaam gebouw.

Om er zeker van te zijn dat onze bijdrage aan de stad altijd de best mogelijke is, werken we met een 360° aanpak. We combineren onze kennis en vakmanschap op het gebied van architectuur, landschapsarchitectuur en stedenbouw. Voor ieder project. Van ontwerp tot realisatie.

Zo ontwikkelen wij vernieuwende oplossingen voor de stedelijke vraagstukken van de toekomst. En creëren wij gebouwen en gebieden die niet alleen onderscheidend zijn, maar bovenal de stad beter maken dan ze was.